S chutí,  Vaříme

Zeleninová polévka, kterou si zamilují i totální masožrouti

Jsem milovnice veškerých polévek, ale nejvíc u mě bodují nejrůznější krémové zeleninové. Muž má zase nejradši klasický dlouho tažený hovězí vývar. Dneska měl ale smůlu – půl ledničky totiž zabíral květák, romanesco a brokolice, tudíž bylo třeba se této brukvovité zeleniny co nejchutnějším způsobem zbavit.

Kromě květákového pyré jako přílohy ke steaku jsem se rozhodla pro polévku. Jako ingredience posloužily výše zmíněné košťály😊, mrkev, petržel, cibule, česnek a předem připravený zeleninový a zbytek houbového vývaru. V hrnci jsem si udělala jíšku, přelila horkým vývarem, pořádně rozmíchala a přidala veškerou zeleninu, kromě pár růžiček romanesca a brokolice. Když byla zelenina měkká, vyndala jsem petržel a cibuli, vše ostatní jsem v polévce rozmixovala. Poté jsem přidala zbylé růžičky romanesca a brokolice za chvilku bylo hotovo. K dochucení téhle pochoutky bohatě postačuje sůl a pepř.

Dobrou chuť😊

Ema