
(Nejen) vánoční punč
Punč máme obvykle spojený s Vánocemi a vánočními trhy. Dnešní mráz, sněhová nadílka za okny i předpověď počasí na další týden mi ale připomněl, že jsem punč vlastně rok neměla. Tak jsem se rozhodla si ho dnes připravit a podělit se s vámi o recept na ten nejlepší punč. 🙂
Suroviny:
0,7 l bílého vína
0,5 l vody
0,2 l rumu (nejlepší je klasický tuzemek, který dává punči tu správnou vůni)
3 – 4 lžíce medu (případně cukru)
šťáva ze dvou pomerančů a jednoho citonu
1 pomeranč a 1 citron nakrájený na kolečka (zbavený kúry)
2 skořice
2 hvězdičky badyánu
5 hřebíčků
Postup:
Do hrnce dáme vodu s medem a přivedeme k varu, přilijeme víno, ovocnou šťávu, koření i samotné ovoce. Nakonec přidáme i rum a vše zahříváme, ale nemělo by už docházet k varu. Ochutnáme a případně podle chuti dochutíme cukrem, nebo naopak rumem. 🙂

