S chutí,  Vaříme

Podzimní sladká rychlovka – hruškový crumble s čokoládou

Protože jsem se v sobotu pustila do mytí oken, na nějaké složité kuchtění jsem tentokrát neměla ani náladu ani energii. Nakonec mě ale přeci jen dohonila „mlsná“, a tak přišel ke slovu jednoduchý, rychlý a opravdu vynikající hruškový crumble. Ideální dobrota pro podzimní líné nedělní odpoledne! Nutno dodat, že zmizel rychlostí blesku. Jen taktak jsem ho stihla nafotit.😁

Ingredience (4 porce):

4 hrušky (pevnější konzistence)

šťáva z limetky/citronu (cca 2 lžíce)

50 gramů kvalitní čokolády (zde Lindt, 85 % kakaa)

75 g mouky (zde hladká bio Nature´s Promise)

50 g cukru krystal

40 g másla (studené)

špetka soli

Volitelně: přírodní vanilkový extrakt, karamelovo-vanilkový cukr

Postup:

Nasekejte čokoládu na malé kousky, můžete ji i nastrouhat.

Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na menší kousky. Před zhnědnutím je ochrání zakápnutí citronovou nebo limetkovou šťávou. Přidat lze i vanilkový extrakt nebo ochucený cukr.

Na drobenku stačí jen ručně promíchat máslo, mouku, cukr a špetičku soli.

Zapékací mísu vymažte máslem, přidejte hrušky a promíchejte je s čokoládou. Posypte drobenkou a pečte v troubě rozehřáté na 180 ˚C cca 30-35 minut – do doby, než drobenka zezlátne.

Crumble můžete samozřejmě udělat z nejrůznějších druhů ovoce. Nebála bych se lehce zakápnout nějakým dobrým alkoholem (nabízí se třeba Godet), přidat oblíbené ořechy nebo chilli vločky.

Dobrou chuť!

Ema

 

Inspirace: Delscookingtwist