
Jak jíst: Jednoduché lečo
Jednoduchý, rychlý a chutný recept na lečo
Dnešní recept, v rámci projektu Jak Jíst, bude opravdu rychlý, jednoduchý a z přirozených surovin. Přirozená strava je velmi podstatná, pokud chcete svému tělu pomoct začít se zbavovat různých civilizačních neduhů. Na svých výletech chci jíst dobře, kvalitně, ale nechci v kuchyni trávit moc času. Na horách jsem kvůli chůzi, ne vaření. To ale neznamená, že budu jíst něco, co neprospívá mému tělu. Navíc je to opravdu dobré a sytivé i bez pečiva.
Toto jídlo obsahuje hodně kvalitních bílkovin, tuků a minerálních látek, které prospívají vašemu tělu. Je tam i nějaká vláknina, i když nemoc. Ale hlavně je v něm minimum sacharidů a žádná jídlu nepřirozená chemie.
Pokud potřebujete vařit v omezených prostorách se základním vybavením, jedná se o ideální recept. Stačí vám 1 plotýnkový vařič, prkénko, nůž, lžíce a 1 hrnec. A vytvoříte plnohodnotné nízkosacharidové jídlo za tři čtvrtě hodiny. Další recepty najdete TADY.
Tento video recept vznikl ve spolupráci s projektem Jak Jíst.
Ingredience pro 2 osoby:
- klobása bez chemických přísad 200 až 300 g
- 3 až 4 rajčata
- 2 až 3 papriky
- 1 velká cibule
- 4 vejce
- máslo 20 až 30 g
- sůl, pepř
Postup:
- Nakrájíme cibuli a na másle orestujeme do sklovita.
- Přidáme nakrájenou klobásu a chvilku pomalu smažíme, ne moc.
- Mezitím nakrájíme rajčata a papriku, pak je přidáme do hrnce.
- Přilijeme půl deci vody a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Přidáme sůl a koření.
- Pokličku sundáme a dusíme dalších 10 minut, aby se voda částečně vyvařila.
- Ochutnáme papriku. Když je měkká, přidáme 4 vejce a povaříme asi 2 minuty.
- Podáváme. Já si to dávám bez pečiva.
Dobrou chuť vám přeje Rudolf, zakladatel projektu Jak jíst.

