Treska v papilotě – skvělý lehký oběd nebo rychlá večeře
Jestli sledujete náš Instagram https://bit.ly/2XbQUUx, tak víte, že poslední dobou vzpomínám na báječnou dovolenou na Madeiře. To mi připomnělo, že bych to měla asi i zpracovat do příspěvku na blog👍Nevím, jak to máte vy, ale mně se vždycky, když mi není úplně do zpěvu, osvědčuje práce, procházka v přírodě, nebo vzpomínky na něco krásného😘 Právě při vzpomínce na Madeiru a výbornou místní kuchyni jsem si uvědomila, že už jsem dlouho neměla rybu🐟😊 Volba padla na mou oblíbenou tresku, kterou si nejradši připravuju v papilotě. Vhodnou přílohou jsou brambory s pažitkou nebo salát – já zvolila variantu s bulgurem. Recept je jednoduchý a rychlý. Zaručuju vám, že budete překvapeni, jak může být zdravá kuchyně chutná👌🍽
Ingredience
Filet z tresky
Rajčata
Jarní cibulka
Česnek
Citrón
Černé olivy
Pepř
Sůl
Na salát:
Bulgur
Quinoa
Červená čočka
Rajčata
Jarní cibulka
Hladkolistá petržel
Pepř
Sůl
Citrónová šťáva
Postup
Nejdřív si připravím salát, protože ryba už je pak cobydup😊 Uvařím si zvlášť červenou čočku, quinou a bulgur (podle návodu), nechám vychladnout, přidám nakrájená rajčata, jarní cibulku, petržel, zakápnu citrónovou šťávou a dochutím solí a pepřem. Podle mě by tento salát chutnal i teplý.
Tresku osolím, opepřím, zakápnu citrónovou šťávou. Vložím ji do pečicího papíru, přidám nakrájenou cibulku, rajčata, olivy a plátky citronu. Směs zeleniny s citronem můžete ještě předtím ogrilovat. Kousíček másla pro chuť taky nevadí😊Z pečicího papíru a ingrediencí v něm udělám něco jako měšec, zavážu provázkem a vložím do trouby vyhřáté na cca 200 ˚C. Peču asi 20 minut, ale můžete i míň. Ryba by zkrátka neměla zemřít podruhé, ale chceme si z ní zachovat to nejlepší – šťavnaté maso. Obsah papiloty můžete vyndat, nebo pokrm servírovat přímo v ní.
Dobrou chuť❤