S chutí,  Vaříme

Italské Tiramisu

Když se řekne léto, hned mě napadne Itálie. A s ní je pro mě neodmyslitelně spojené Tiramisu. Léto venku máme, takže vám recept na tento lehký dezert přinášíme i my. 🙂  Suroviny obvykle pohodlně nakoupím v Lidlu. A navíc v létě určitě taky neradi zapínáte troubu, takže nepečený dezert je ideální volba.

 

Suroviny (velikost do menší zapékací misky):

500g Mascarpone

3 lžíce cukru krupice (může být i třtinový)

5 vajec (zvlášť bílky a žloutky)

balení cukrářských piškotů

šálek silnější černé kávy (ideálně v misce, aby se v ní daly namáčet piškoty)

větší panák Amaretta

hořké kakao

 

Postup:

Ve větší misce utřeme cukr se žloutky, ve druhé vyšleháme z bílků sníh. Do žloutků s cukrem důkladně vmícháme Mascarpone a nakonec špatně přidáme sníh. Do misky s kávou přidáme ještě panáka Amaretta (já doma neměla, použila jsem medový rum) a opatrně v ní lehce namáčíme piškoty, které skládáme do formy. Já ještě formu nejprve potáhnu potravinovou folií, lépe pak celé Tiramisu z formy vyndám. Jakmile máme dno pokryté lehce namočenými piškoty, je čas na krém z Mascarpone, kterého dáme klidně silnější vrstvu. Pak je na řadě další vrstva piškotů a krému (dokud vám bude stačit, mně obvykle vyjde na dvě “patra”). Poslední vrstvu krému pak už jen posypeme hořkým kakaem a dáme ztuhnout do lednice, ideálně přes noc.