Gastrotipy: ramen, Saturninovy koblihy i linguine al dente
Díky své práci mám možnost nejen v rámci pracovních setkání ochutnávat nabídku nejrůznějších restaurací. V poslední době jsem zavítala do podniků Miska Ramen, Grosseto na Andělu nebo do vyhlášeného Café Imperial. Jaký byl výsledek? A doporučím tyto podniky pro vaše byznys nebo soukromé schůzky?
Miska Ramen
Poměrně nenápadný podnik se nachází ve Španělské ulici nedaleko Národního muzea. Jak už název napovídá, specializují se tu na trendy pokrm sestávající z typických japonských pšeničných nudlí, které se podávají s některým z vývarů (kuřecí, rybí, zeleninový či vepřový) doplněným omáčkou (sójová, rybí, miso pasta).
Já měla zrovna chuť na veganskou verzi s tofu, což ve zdejší verzi znamená zeleninový vývar s nudlemi ramen, sójovou omáčkou, klíčky mungo fazolí, kukuřicí, čínským zelím nebo jedlou chryzantémou. Můj doprovod vyzkoušel Tan Tan s mletým masem, což byl krémový vepřový vývar s nudlemi, chilli olejem, mletým masem, marinovaným vejcem a dalšími ingrediencemi. Sympatické bylo, že jsme si mohli zvolit stupeň pálivosti pokrmu.
Pokud netrváte na plyšových sedačkách a ultra posh prostředí, ale soustředíte se spíše na samotný pokrm a kvalitu obsluhy, Misku vám můžu vřele doporučit. Rezervaci si můžete udělat zde: https://www.miskaramen.cz/.
Café Imperial
Zdeňka Pohlreicha vnímám nejen jako hvězdu nejrůznějších televizních show, ale také jako velkého profesionála a zkušeného manažera. Nedávno jsem se v rámci jednoho byznys setkání po dlouhé době podívala do Café Imperial. A samozřejmě jsem si říkala, jestli tento podnik dostojí image špičkové restaurace. Nebudu vás napínat, vše dopadlo na jedničku!
Od prvotní rezervace přes usazení na místa až po závěrečný účet nelze restauraci ani personálu nic vytknout. Chřestový krém, kulajda, lanýžové nočky se champagne omáčkou nebo perfektně udělaná svíčková dokonale splnily naše nároky na dokonale připravené, naservírované a prezentované pokrmy. Vše umocňuje krásný art deco interiér, reminiscence na Saturnina a tak akorát pozorná obsluha. Uvidíte, že nebudete litovat jediné vynaložené koruny. Tleskám a vřele doporučuji!
Grosseto Anděl
Podniky řetězce Grosseto zrovna nevyhledávám, považuji je za takový pěkný standard, který našince nepřekvapí, neurazí ani nenadchne. Pobočka v blízkosti OC Anděl se však snažila zanechat ten nejlepší dojem – tedy až na rezervace. Ty totiž během oběda nedělají, což mě vždycky malinko rozladí. Chápu to v případě malinkých bister, ale tady? Velkokapacitní podnik by si přece nemusel hrát na něco nedostupného…Každopádně to je jen malá piha na jinak téměř bezchybné tváři podniku, který se snaží ctít klasické zásady italské kuchyně – kvalitní suroviny, čerstvost a sezónnost.
Tomatová polévka, linguine se zeleným chřestem nebo salát s kozím sýrem, červenou řepou a čekankou dopadly na výbornou. Stejně tak oceňuji naši obsluhu, která byla kdykoli schopna podat bližší informace nejen o pokrmech ze standardního menu, ale také o aktuální denní nabídce. Pokud se nacházíte zrovna na pražském Smíchově, návštěvou Grosseta rozhodně chybu neuděláte.