S chutí,  Vaříme

Nejlepší jahodové knedlíky

Ovocné knedlíky mám hrozně ráda, ale jenom ty tvarohové. Moje maminka ani babička je nikdy nedělaly, ale překvapivě ty moje jsou prý skvělé a chutnají „jako od babičky“. 🙂  Můj rekord je 99 připravených jahodových knedlíků, o víkendu, kdy měla moje maminka narozeniny, jsem jí tentokrát místo dortu udělala 22 jahodových a 21 meruňkových knedlíků.

 

Na zhruba 20 ovocných knedlíčků budete potřebovat:

1 plnotučný tvaroh v alobalu (250g)

150 – 200g krupičky

1 vejce

1/2 prášku do pečiva

špetka soli

celé jahody omyté a zbavené stopky nebo meruňky rozpůlené bez pecky

 

K podávání:

1 tvrdý tvaroh nebo hrudkovitý tvaroh

rozpuštěné máslo

cukr moučka

 

 

Postup přípravy:

Do většího hrnce si dáme vařit vodu a lehce osolíme. V míse smícháme tvaroh, vajíčko, prášek do pečiva, sůl a část krupičky. Té tam dáme tolik, aby mělo těsto dobrou konzistenci na tvarování knedlíčků. Z těsta si vždy kousek odebereme, uděláme placičku a zabalíme do ní ovoce tak, aby těsta bylo kolem ovoce co nejméně. Na závěr knedlíček ještě obalíme v krupičce. Připravené knedlíčky vhodíme do vroucí vody, jakmile začne voda opět vřít a knedlíčky vyplavou na hladinu, můžeme je vylovit a dát na talíř. Mezitím si nastrouháme tvaroh a rozpustíme máslo. Na talíři knedlíčky posypeme tavrohem, posypeme cukrem a zalijeme máslem.