Nejlepší jahodové knedlíky
Ovocné knedlíky mám hrozně ráda, ale jenom ty tvarohové. Moje maminka ani babička je nikdy nedělaly, ale překvapivě ty moje jsou prý skvělé a chutnají „jako od babičky“. 🙂 Můj rekord je 99 připravených jahodových knedlíků, o víkendu, kdy měla moje maminka narozeniny, jsem jí tentokrát místo dortu udělala 22 jahodových a 21 meruňkových knedlíků.
Na zhruba 20 ovocných knedlíčků budete potřebovat:
1 plnotučný tvaroh v alobalu (250g)
150 – 200g krupičky
1 vejce
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
celé jahody omyté a zbavené stopky nebo meruňky rozpůlené bez pecky
K podávání:
1 tvrdý tvaroh nebo hrudkovitý tvaroh
rozpuštěné máslo
cukr moučka
Postup přípravy:
Do většího hrnce si dáme vařit vodu a lehce osolíme. V míse smícháme tvaroh, vajíčko, prášek do pečiva, sůl a část krupičky. Té tam dáme tolik, aby mělo těsto dobrou konzistenci na tvarování knedlíčků. Z těsta si vždy kousek odebereme, uděláme placičku a zabalíme do ní ovoce tak, aby těsta bylo kolem ovoce co nejméně. Na závěr knedlíček ještě obalíme v krupičce. Připravené knedlíčky vhodíme do vroucí vody, jakmile začne voda opět vřít a knedlíčky vyplavou na hladinu, můžeme je vylovit a dát na talíř. Mezitím si nastrouháme tvaroh a rozpustíme máslo. Na talíři knedlíčky posypeme tavrohem, posypeme cukrem a zalijeme máslem.