Vaříme

Spaghetti Carbonara nejsou špagety po uhlířsku

Dlouho jsem si myslela, že spaghetti carbonara nejím, protože mi nechutnala ta smetanová omáčka na nich. Pak mě ale kamarádka, která žila v Itálii naučila, že do těch pravých italských žádná smetana nepatří. A jak tedy na ty opravdové spaghetti carbonara?

 

Suroviny (na dvě porce):

čerstvé těstoviny

100g pancetty na malé kostičky

3 žloutky

50g pecorino

sůl, pepř, parmezán

 

Postup:

Na těstoviny si dáme vařit vodu – měla by být slaná jako moře. Na pánvičce opražíme pancettu, jakmile se blíží k tomu, že bude krásně křupavá, vložíme do vody čerstvé těstoviny (ty sušené musíme dát vařit dřív) a provaříme. Hotové těstoviny slijeme a přidáme na pánev k pancettě a promícháme i s pecorinem. Pánev odstavíme z ohně, přidáme žloutky a rychle promícháme s horkými těstovinami. Na závěr můžeme dochutit špetkou pepře, nasekanou petrželkou a parmezánem.

 

 

Dobrou chuť!