Spaghetti Carbonara nejsou špagety po uhlířsku
Dlouho jsem si myslela, že spaghetti carbonara nejím, protože mi nechutnala ta smetanová omáčka na nich. Pak mě ale kamarádka, která žila v Itálii naučila, že do těch pravých italských žádná smetana nepatří. A jak tedy na ty opravdové spaghetti carbonara?
Suroviny (na dvě porce):
čerstvé těstoviny
100g pancetty na malé kostičky
3 žloutky
50g pecorino
sůl, pepř, parmezán
Postup:
Na těstoviny si dáme vařit vodu – měla by být slaná jako moře. Na pánvičce opražíme pancettu, jakmile se blíží k tomu, že bude krásně křupavá, vložíme do vody čerstvé těstoviny (ty sušené musíme dát vařit dřív) a provaříme. Hotové těstoviny slijeme a přidáme na pánev k pancettě a promícháme i s pecorinem. Pánev odstavíme z ohně, přidáme žloutky a rychle promícháme s horkými těstovinami. Na závěr můžeme dochutit špetkou pepře, nasekanou petrželkou a parmezánem.
Dobrou chuť!