Cizrna pro chlapy a z jednoho hrnce
Tenhle recept mám od jednoho mého kamaráda, který rád a dobře vaří. Naštěstí občas i mně. 🙂 Jestli máte pocit (vy, nebo váš muž), že cizrna, je jen nějaké zrní pro holky, tak tenhle recept vás vyvede z omylu. Je to navíc rychlovka a všechno je v jednom hrnci.
Suroviny (na dvě větší porce):
2 konzervy sterilované cizrny
200 – 250g choriza
250g rajčátek (nejlepší jsou taková ta menší na větvičce)
1 šalotka (nebo menší cibule, případně větší jarní cibulka)
3 stroužky česneku
4 chilli papričky birds eye (podle chuti méně či více)
větší hrst hladkolisté petržele
olej, sůl, pepř, třešňový ocet (také jsem ho dlouho sháněla, lze místo něj použít pár kapek citrónu)
Postup:
Chorizo je nejlepší v kuse, lze ale klidně použít to už nakrájené. Ideální je pak nakrájet ho na silnější čtvrtkolečka. Rajčatka pokrájíme také na čtvrtky, česnek i šalotku na jemno. V hrnci na lžíci oleje zpěníme cibuli, česnek a chilli, přidáme chorizo a opečeme. Po několika minutách přidáme rajčata a lžíci třešňového octa a necháme chvíli podusit. Pak už jen přidáme cizrnu, osolíme a opepříme a necháme cizrnu prohřát. Když je cizrna teplá, vypneme sporák, zamícháme pokrájenou petržel, zamícháme a máme hotovo. 🙂
Dobrou chuť!